psychologisch hulp

Therapie is een cruciaal onderdeel van je verwerkingsproces. Het kiezen van de juist therapie en therapeut is enorm belangrijk en verhoogt de kans op een succesvolle verwerking. Welke therapievormen er allemaal zijn kun je hier terug lezen.

 

Hieronder vind je een aantal therapeuten waar wij mee samenwerken. Neem gerust contact met ze op ze staan klaar om jou verder te helpen.

Jeannette Dijkstra

Praktijk voelmoedig 06 30 19 13 00 info@praktijkvoelmoedig.nl

Amanda Speekenbrink

Praktijk Amelie 06 24 35 46 12 info@praktijkamelie.nl

Judith Stet

Praktijk de Speelse Kracht 06 41 40 24 15 judithstet@despeelsekracht.nl

Frequently Asked Questions

Een psycholoog heeft psychologie gestudeerd aan de universiteit. Therapeuten hebben vaak een (HBO-) opleiding gevolgd of hebben zich door cursussen geschoold om therapie te kunnen geven. Beide specialiseren zich in de meeste gevallen in het geven van een bepaalde therapievorm waarbij dus het enige verschil tussen beide het opleidingsniveau is. Dus iedereen die therapie geeft is therapeut, maar niet iedere therapeut is een psycholoog.

Een psychiater is een arts of dokter die zich gespecialiseerd heeft in de psychiatrie en het behandelen van psychiatrische stoornissen. Door de opleiding als arts kan de psychiater een diagnose stellen en medicatie voorschrijven. De titel ‘psychiater’ is beschermd dus enkel personen met het diploma van psychiater mogen deze term gebruiken.