Over ons

Missie

The Phoenix Sisters geeft (individuele) begeleiding, training en workshops op het gebied van seksuele grensoverschrijdend gedrag. Wij richten ons op:

 • Het doorbreken van culturele taboes rondom seks en seksueel misbruik;
 • Het weerbaar maken van (jonge) kinderen en jongeren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag. Denk hierbij aan (online) grooming, sextortion of sexting en exposure;
 • Het bieden van begeleiding, ondersteuning en de handvatten die nodig zijn in de periode tussen het misbruik en de psychologische hulp:
 • Het ondersteunen van ouders bij de seksuele ontwikkeling van hun kinderen. Wij geven ouders de tools zij nodig hebben om:
   • seksuele voorlichting te kunnen geven die past bij hun normen en waarden en culturele achtergrond;
   • hun kinderen weerbaar te kunnen maken tegen misbruik;
   • seksueel grensoverschrijdend gedrag in hun omgeving of bij hun kinderen te herkennen
   • hun kinderen beter te kunnen begeleiden en ondersteunen na seksueel misbruik.
Ontstaan

 The Phoenix Sisters is opgericht door Hajar Akrari & Sara Dekker. Als ervaringsdeskundigen liepen zij tijdens hun verwerkingsproces tegen allerlei problemen op waarbij zij geen hulp konden vinden dat aan hun behoefte voldeed. Zij besloten dat dit anders kon en moest en richtten samen The Phoenix Sisters op.

 “De meeste organisaties voelen kill, professioneel en afstandelijk aan. Terwijl je na seksueel geweld juist opzoek bent naar een warm bad, een plek waar je erkenning en herkenning vindt en waar je hartelijk wordt opgevangen”

“Er is zoveel onwetendheid over seksueel misbruik, grenzen stellen en het verwerkingsproces. Er is zo veel meer mogelijk dan wat je vooraf wellicht denkt. Wij zien het als onze rol om de kennis die wij als ervaringsdeskundige hebben opgedaan te delen met anderen om zo te voorkomen dat zij hetzelfde zware pad moeten bewandelen”.   – Hajar & Sara

Sara Dekker

Sara Dekker is ondernemer, blogger, spreker en bovenal een echte aanpakker. In haar ondernemingen zoekt zij vooral naar passende oplossingen voor de uitdagingen die zij als vrouw, moeder en ondernemer dagelijks tegenkomt.

Ervaring seksueel misbruik
“Ik ben op jonge leeftijd door een familielid seksueel misbruikt. De gevolgen die seksueel misbruik heeft op jonge kinderen is enorm groot en kan een lange nasleep hebben, omdat het een complex proces is. Mensen zien seksueel misbruik als een gebeurtenis maar dit is meestal niet het geval. Het is een proces dat verschillende stappen kent zoals het ‘klaarstomen’ van het kind voor seksueel misbruik (grooming), iets wat vaak geruime tijd voor het daadwerkelijk misbruik plaatsvindt. Ik zie het als mijn rol om ouders mee te nemen in dit proces zodat zij signalen vroegtijdig kunnen oppikken en hun kinderen weerbaar kunnen maken”.

Hajar Akrari

Hajar Akrari is een dromer die altijd op zoek is naar een creatieve uitlaatklep. Tegenslagen houden haar niet tegen, want ze weet altijd van iets negatiefs iets positiefs te maken. 

Ervaring seksueel geweld
“Nadat ik seksueel geweld had meegemaakt kreeg ik niet de steun en hulp die ik nodig had. Ben er op de harde manier achter gekomen dat er een grote taboe ligt op het onderwerp. Dit  taboe is sterker in bepaalde culturen en geloofsovertuigingen. Ook realiseerde ik mij dat de mensen die hiervoor opgeleid zouden moeten zijn, niet zo goed wisten wat zij met mij aan moesten. Denk aan de huisarts en GGZ. Sterker nog,  in plaats van mij te helpen werd mijn helingsproces vertraagd en mijn vertrouwen geschaad. 


Iedereen verdient het om een warme en liefdevolle omgeving te hebben tijdens zijn/haar helingsproces. Iedereen verdient het om begrepen en gesteund te worden. Daarom nam ik het heft in eigen handen en ben ik samen met Sara The Phoenix Sisters gestart. Want waarom eigenlijk niet? Wie beter dan ik?”