zorg
professionals

Seksuele Voorlichting

Veel mensen vinden het praten over seksualiteit lastig, zeker als het gaat om kinderen en jongeren. Dit geldt al helemaal voor professionals in de zorg zoals jeugdhulpverleners en maatschappelijk werkers. Er zijn veel vragen: hoe begin je eigenlijk een gesprek over seksualiteit? Wat kan je nu wel en niet zeggen en hoe houd je rekening met de wensen van ouders en culturele normen en waarden?

Belangrijke rol

Als zorgprofessional heb je veel kansen om seksueel grensoverschrijdend gedrag of misbruik te herkennen. Je staat vaak dichter bij een gezin en de jongeren dan de school of sportclub. 

The Phoenix Sisters

The Phoenix Sisters willen jou in deze belangrijke rol voorzien van de juiste tools om het taboe op dit thema te doorbreken. Dit doen wij door workshops aan te bieden waarin we je advies geven over hoe je:

  • seksueel grensoverschrijdend gedrag of misbruik herkent;
  • het gesprek over seks of misbruik kunt starten;
  • welke informatie belangrijk is om goed advies te kunnen geven of om iemand goed te kunnen verwijzen;
  • het gesprek over seksualiteit aangaat met ouders/opvoeders en jongeren aan. En hoe je dit doet rekening houdend met de verschillende culturen en normen en waarden.

Klik hier voor workshops speciaal voor zorgprofessionals. Wil jij weten of jouw wensen voor jullie school ook mogelijk zijn? Neem dan contact op!